Tag: гума за џвакање

Tips & Tricks

Ви се залепи мастика на облеката? – извадете ја за секунда

Ако на облеката имате дамки од гума за џвакање, нема потреба од нервози или викање по децата. Не се ни обидувајте да ја изгребете, бидејќи само ќе се направи штета. Земете коцка лед и поминете го местото каде се залепила мастиката, па така ќе се стврдне и одлепи без проблем. […]

Повеќе

РЕШЕНА МИСТЕРИЈАТА: Дали гумите за џвакање создаваат калории?

Луѓето најчесто џвакаат гуми за џвакање за да го намалат апетитот, од досада или за освежување на здивот. Сепак, прашањето кое е отворено е, дали оваа навика е штетна или корисна?Во мастиките без шеќер има меѓу 2 и 5 калории. Тоа е меѓу 1.344 и 3.360 калории годишно. Со џвакањето […]