Tag: гравот

Повеќе

Ден на гравот во Теарце – Еве некои од здравствените придобивки од редовното јадење гравче

Манифестацијата „Ден на гравот“ денеска по седми пат се одржа во тетовско Теарце. Организација на настанот беше на Центарот за едукација и развој од Тераце. Но, зошто е потребно редовно да се јаде гравот, а тавче гравчето и грав чорбата редовно треба да бидат дел од нашата трпеза? Гравот е […]