Tag: германски јазик

Препораки

Учете германски јазик во современи училници, од дома или во движење – Уписите во Гете-Институт се во тек!

Корисна информација за сите кои сакаат да го научат германскиот јазик и да студираат, работат или живеат во Германија е дека до 24.01.2020 година траат уписите во Гете-институт Скопје за возрасни и деца на сите нивоа: од А1 до С2. Новитет е можноста да го учите јазикот онлајн или комбинирано […]

Препораки

Уште денес траат уписите за курсеви по германски јазик во Гете-институт

Корисна информација за сите кои сакаат да го научат германскиот јазик и да студираат, работат или живеат во Германија е дека уште денес, 12.04.2019 година траат уписите за јазични курсеви по германски јазик за возрасни во Гете-институт Скопје. Курсевите се екстензивни или интензивни, а за оние кои работат се одржуваат […]

Препораки

Уште денес можност за уписи за курсевите по германски јазик во Гете-институт

Корисна информација за сите кои сакаат да го научат германскиот јазик и да студираат, работат или живеат во Германија е дека уште денес, 31.01.2019 година траат уписите во Гете-институт Скопје за изучување на германски јазик на сите нивоа. Курсевите се екстензивни или интензивни, а за оние кои работат се одржуваат […]

Забава

Квиз: Колку зборови содржи германскиот јазик?

Гете-Институт Скопје објави квиз на својата страна на Facebook, со прашање колку зборови содржи германскиот јазик. Дали го знаете точниот број? Одговор: околу 5.300.000 зборови Инаку, во Гете-Институт Скопје во тек се уписите во зимскиот модул за курсеви за деца и возрасни по германски јазик. Повеќе детали околу уписите може […]