Tag: ганаш

Tips & Tricks

Трикови: Совршена глазура за колачи

Чоколадната глазура може да се направи од смеса ганаш (ganache), крем од чоколадо и слатка павлака. За ганаш со идеална цврстина и интензивна боја користете чоколадо со повеќе од 60 отсто какао. Најдобро е да го растопите чоколадото со павлака на пареа, а може да се растопи и со преливање […]