Tag: вртење

Tips & Tricks

Трик со кој ќе бидете сигурни дали јајцето е тврдо сварено – Се прави за секунда

Сите сакаме убаво сварени јајца за појадок или вечера, а има лесен трик да откриете кое јајце е сварено убаво. Потребно ви е едно свежо и едно сварено јајце. Прво завртете го едното па другото, со тоа што вареното треба да се врти многу повеќе и подолго. Сировото се врти […]