Tag: вентилатор

Tips & Tricks

Кога се загрева рерната од претходно, кога не – Правила за да успее ручекот

Ако имате вентилатор во рерната и го користите, треба да знаете една важна работа. Никогаш не ја загревајте претходно рерната, зошто така има ризик да прегори. Ако печете леб, месо, колачи или кифли, не загревајте претходно. Воздухот се врти и ја пренесува топлината, така што ќе се загрее рерната веднаш […]

Tips & Tricks

Правила кога печете со вентилатор во рерната – Една грешка ги загорува јадењата

Ако готвите со вентилатор во рерната во кујната, тогаш треба да го знаете ова. Топлиот воздух циркулира и побрзо се спремаат јадењата, побрзо заруменуваат, месото за пократко време станува сочно и меко. Сепак, кога готвите со вентилатор во рерна внимавајте на ова: Колачите се печат на тивок оган и добро […]