Tag: вени

Препораки

Лек за проширени вени – Проблемот го снемува со намирница која ја фрламе

Никогаш не ги фрлајте лушпите од компир. Можат да ви послужат многу. Помагаат за проширени вени брзо и лесно и тоа вака: Земете кори од компир, кеса и крпа. Се варат лушпите во вода околу 15-20 минути, во истата вода кратко се ставаат нозете потоа, а потоа се редат корите […]

Препораки

Симболот на есента е лек за проширени вени – моќен домашен лек

Костените се симбол на есента, имаат витамини Ц, Б1, К, А и скроб, пектин, каротин, лецитин, минерали и органски киселини, како и други важни состојки. Костените се користат за лекување проширени вени. Ја зголемуваат еластичноста на крвните садови, ги намалуваат болките, намалуваат и отоци и црвенило. Ви требаат 50 грама […]