Tag: Б12

Препораки

За живците, метаболизмот и мозокот – овој витамин е важен за телото

Витаминот Б12 му е многу потребен на телото поради здравје на централниот нервен систем, поради метаболизмот и живците. Помага за апетит, умор, слабост, а наместо да го земате како таблети, внесете го природно. Го има во црвеното месо, во школките, во риба и млеко. Го има и во јајцата. Прочитај […]

Препораки

Слабост, проблем со нервите, губење апетит – ако ви фали овој витамин ќе имате големи проблеми

Витаминот Б12 е многу важен и помага за многу состојби, а ако ви недостига во телото, доведува до проблеми. Недостатокот води до слабост, не можност за празнење, губење апетит, проблеми со нервите, дури и депресија. Неопходен е за квалитетни крвни ќелии и за нормално функционирање на нервниот систем. Го има […]