Tag: бричење

Tips & Tricks

Кожата е мека, бричењето никогаш полесно – Замена за пена за бричење од кујната

Мажите често имаат мака со бричењето, а најтешка ситуација е доколку во последен миг останете без пена за бричење. Но, постои една состојка од кујната која заменува пена за бричење. Ви треба маслиново масло, кое не само што ќе го олесни движењето на бричот, туку и ќе ја хидрира кожата […]

Tips & Tricks

Се испосековте при бричењето? – ублажете ја болката и осипот со помош на кујната

Ако моравте да одите некаде набрзинка, па моравте да ги избричите нозете, а при тоа како и секогаш со брич се исековте, па чувствувате болка и имате осип и брумчиња, тогаш решението е во кујната.Со влажна кесичка чај ќе го намалите крварењето и црвенилото. Истото ќе ви користи и ако […]