Tag: Бојан Кордалов

Видео, Препораки, Ресторани

Зелен ручек приготвен во „1001 оброк“

Кулинарската емисија „1001 Оброк“ која се емитува на ТВ Алсат-М и оваа недела со одличен рецепт. Домаќинот, шеф Бранко Попоски или попознат како „Cooking with Branko“ заедно со специјалистот за односи со јавност, Бојан Кордалов готват зелен ручек. Интересен разговор на тема комуникации и маркетинг, а заедно со рецептот за […]

Повеќе, Препораки

Ако имате трема пред јавен настап, пробајте ги овие техники (Видео)

Презентација пред важни деловни партнери, зборување пред полн амфитеатар на факултет, изјава пред телевизиските камери… пред и за време на овие и многу други јавни настапи, тремата е нашиот најголем непријател. Потење на дланките, чувство на изгубеност, страв, напнатост и моментално блокирање на говорот се само дел од најчестите симптоми […]

Видео, Препораки

Видео: Објавување на фотографии со храна на социјалните медиуми – Правилно или погрешно?

Дали е правилно или погрешно објавувањето на видеа и фотографии со храна на социјалните медиуми? Дали сме подобри и поразлични луѓе ако објавуваме вакви содржини или, пак, во време на економска криза тоа не треба да правиме? Еве го ставот на Бојан Кордалов, специјалист за нови медиуми и односи со […]