Tag: божица

Препораки

Божица на есента и ризница на здравје – за што помага тиквата

Тиквата е божица на есента, многу е вкусна, се комбинира со различни видови храна, а помага и за многу болести. Полна е со витамин А, Е и К, бета каротен и антиоксиданси. Тиквата ја чува кожата здрава и свежа, помага за борба со инфекции во телото, како и за кандида. […]