Tag: без лепење

Tips & Tricks

Палачинките ќе бидат меки и нема да се лепат – важно е да матите по овој редослед, сите грешиме тука

Сите уживаме во палачинки, без разлика дали се солени или благи, и сите сакаме тесто кое е меко и вкусно, а при тоа не се лепи. Најважно при правење на смесата е да го изматите прво млекото со брашно, па потоа да додадете јајца. Вака ќе биде смесата помека и […]