Tag: ангелска билка

Препораки

Ја нарекуваат ангелска билка: Ја открил Архангел Михаил а лечи буквално се!

Во народната медицина ова растение се смета за лек на се. Ангелика се користи и како лек, и како храна и како зачин поради ароматичниот вкус и мирис.Во средниот век била една од главните лековити билки кои се користеле, а главната употреба и била за треска. Во тој период со […]