Tag: аквариум

Повеќе

Со што се хранат црвените аквариумски пирани?

Додека траат испитувањата за новиот тип на риба изваден од Дојранското езеро за кој се претпоставува дека станува збор за аквариумска пирана, ние ви пренесуваме со што се хранат овие црвени пирани. Црвените пирани (Pygocentrus nattereri) потекнуваат и во најголем број ги има во Јужна Америка, во дел од реката Амазон. […]

Повеќе

Црвена пирана може да се купи за 650 денари – eBay не врши испорака до Дојран или било каде во Македонија

Денеска, Министерството за земјоделие излезе со став дека пираните најдени во Дојранското езеро не се опасни по човекот. Тие истакнаа дека станува збор за аквариумски пирани, најверојатно од видот на црвена пирана. Додека сите се прашуваат од каде се најде оваа аквариумска риба во Дојранското езеро, тимот на Gotvi.mk малку […]

Повеќе

ВИДЕО: 10 видови на (аквариумски) пирани

Во светот постојат околу 20 до 30 видови на пирани, вклучително и аквариумската пирана. Додека се води полемика дали има пирани во Дојранското езеро, во видеово погледнете ги 10те најпопуларни видови на оваа опасна риба: ВИДЕО: Има или нема пирани – Дали ќе има нов производ на Дојранското мени? Повеќе рецепти на Gotvi.mk: […]