Идеален предлог за вкусен ручек.
Состојки:
- 500 гр печурки
- 200 гр мешано мелено месо
- 2 јајца
- 1 жолчка
- 2 лажици брашно
- презла
- масло
- магдонос
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Меленото месо измешајте го со жолчка, ситно сечкан магдонос, па побиберете и посолете. Измијте ги печурките и одвојте ги дршките. Посолете ги капите и наполнете ги со смеса од месо, а потоа затворете со кругови отсечени од дршките.
- Полнетите печурки извалкајте ги во смеса од разматени јајца, брашно и презла, па пржете на врело масло.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука