Пилешко со павлака

Пилешко со павлака

Совршено пилешко во сос од кисела павлака.

Состојки:

  • 500 гр пилешко бело месо
  • сол, бибер, сув зачин, лук
  • 100 гр рендан кашкавал
  • неколку лажици сусам
  • 3 јајца
  • 3 лажици брашно
  • 200 гр кисела павлака
  • 200 мл јогурт
  • 1 лажица мајонез

Начин на подготовка:

  1. Пилешкото се сече на тенки ленти, се зачинува, се додава малку масло и се се меша. Секој стек провлечете го во брашно, изматени јајца и рендан кашкавал со сусам. Се редат во намастен плех.
  2. Во сад измешајте павлака, јогурт и мајонез и прелијте врз месото. Се пече на 220 степени околу 40-45 минути.

Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text