Брускети со ослич и цвекло

Брускети со ослич и цвекло

Необичен специјалитет кој ќе го обожавате!

Состојки:

  • багет
  • 2 парчиња ослич, варен
  • 1/2 тегла цвекло
  • 2 чешниња лук
  • маслиново масло
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Лебот исечкајте го на парчиња, па секое парче истријте го со лук и пропрскајте со маслиново масло. Ставете во рерна малку да се запечат. Цвеклото исцедете го и иситнете го во блендер. Посолете и побиберете. На секое парче леб ставете малку цвекло и неколку парчиња исчистен ослич. Пропрскајте со маслиново масло и послужете.

Добар апетит!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text