Пиле полнето со џигер

Пиле полнето со џигер

Едноставен рецепт за вкусен ручек…

Состојки:

  • 1 пиле
  • 400 гр пилешки џигер
  • 2 мали шолји ориз
  • 1 главица кромид
  • масло
  • сол
  • бибер
  • рузмарин

Начин на подготовка:

  1. Измијте го пилето, исчистете го и намачкајте го со масло од внатре и од надвор.
  2. Во меѓувреме подгответе фил: на малку масло издинстајте сечкан кромид, пилешки џигер исечкан на ситно и на крај додајте ориз. Залијте со малку вода и динстајте уште неколку минути. Посолете, побиберете и ставете рузмарин.
  3. Наполнете го пилето со фил, прицврстете го отворот со чепкалки и ставете во намастена тепсија да се пече. Печете во добро загреана рерна додека кожата на пилето не порумени. Во текот на печењето можете да доливате малку вода.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text