Колачиња од чоколадо и путер од кикирики

Колачиња од чоколадо и путер од кикирики

Бомбици со темно чоколадо и путер од кикирики.

Состојки:

  • 250 гр путер од кикирики
  • 190 шеќер во прав
  • 35 гр чипс од компири
  • 350 гр темно чоколадо (растопено)

Начин на подготовка:

  1. Во голем сад измешајте путер од кикирики и шеќер во прав. Со раце издробете чипс па измешајте го во претходно подготвената смеса. Ако смесата е премногу мека, додајте уште малку шеќер во прав.
  2. Користејќи од прилика една лажица тесто, обликувајте мали топчиња и ставете во плех. Направените топчиња замрзнете ги на најмалку 30 минути. Растопете темно чоколадо.
  3. Топчињата потопете ги во растопено чоколадо и ставете на хартија. Топчињата прекриени со чоколадо замрзнете ги на уште најмалку 30 минути.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text