Бомбици со темно чоколадо и путер од кикирики.
Состојки:
- 250 гр путер од кикирики
- 190 шеќер во прав
- 35 гр чипс од компири
- 350 гр темно чоколадо (растопено)
Начин на подготовка:
- Во голем сад измешајте путер од кикирики и шеќер во прав. Со раце издробете чипс па измешајте го во претходно подготвената смеса. Ако смесата е премногу мека, додајте уште малку шеќер во прав.
- Користејќи од прилика една лажица тесто, обликувајте мали топчиња и ставете во плех. Направените топчиња замрзнете ги на најмалку 30 минути. Растопете темно чоколадо.
- Топчињата потопете ги во растопено чоколадо и ставете на хартија. Топчињата прекриени со чоколадо замрзнете ги на уште најмалку 30 минути.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта