Наместо кори за пита користете леб: Вкусна гибаница за 20 минути.
Состојки:
- 2 јајца
- 150 гр сирење
- 200 мл јогурт
- малку масло
- 100 гр рендана шунка
- малку листови кашкавал
Начин на подготовка:
- Сирењето издробете го и разматете го со јајца. Додајте јогурт, малку масло и рендана шунка. Добро измешајте.
- Обложете плех со хартија за печење и секое парче потопете го во смесата од двете страни. Редете во намастен плех. Од горе наредете листови кашкавал. Печете на 220 степени околу 20 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот