Совршен спој од вкусови…
Состојки:
- бело месо од 1 пиле
- 150 гр тенка сланина
- 100 гр мортадела
- 100 гр чаден колбас
- 100 гр листови кашкавал
- малку кисели краставички
- 1 лажица сенф
- 1 лажица намаз од сирење
- 3 чешниња лук
- сол
- бибер
- кари
- зачин по желба
- листови магдонос
Начин на подготовка:
- Месото исчукајте го, посолете, побиберете, додајте сув зачин по желба. На алуминиумска фолија прво наредете листови сланина. Пркеу наредете исчукано и посолено месо, премачкајте со сенф, а преку наредете мортадела,а неа премачкајте ја со намаз од сирење, преку ставете чаден колбас, лук, па кашкавал, потоа листови кисели краставички. Додајте малку магдонос и кари.
- Свиткјате заедно со фолијата и ставете во плех. Печете на 220 степени околу час и 20 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути