За помалку од 30 минути ќе имате вкусен доручек на трпеза.
Состојки:
- тенки парчиња леб
- 200 гр шунка
- листови кашкавал
- 100 гр чадени колбаси
- 100 гр намаз од сирење
- 200 мл млеко
- 2 јајца
- 100 гр кисела павлака
- кечап
Начин на подготовка:
- Секое парче леб намачкајте го со намаз од сирење, преку додајте листови шунка или некоја салама, додајте кашавал и кечап и така редете едно преку друго додека не го потрошите материјалот.
- Префрлете во плех обложен со хартија за печење. Разматете јајца, додајте павлака и млеко и со тоа прелијте ги сендвичите.
- Можете да нарендате кашкавал преку. Печете на 210 степени околу 35 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи