Подгответе го најкрцкавото месо со млади компирчиња…
Состојки:
- пилешко месо
- 3 јајца
- 100 гр сусам
- 100 гр соја снегулки
- 100 гр. презла
- 100 гр. брашно
- 300 мл. масло за пржење
- сол
Начин на подготовка:
- Месото исечкајте го на пошироки стапчиња. Изматете ги јајцата и посолете ги. Промешајте со вилушка.
- Стапчињата се валкаат во брашно, јајца, перзла, јајца и сусам измешан со снегулки од соја. Се пржат во длабоко масло поклопено додека не поруменат.
- Вадете ги на хартиени салфети. Послужете со пржени млади компирчиња.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи