Италијански специјалитет полн со зеленчук и сирење.
Состојки:
- 8 јајца
- 80 мл павлака за готвење
- 3 лажици маслиново масло
- 1/2 шолја сечкан кромид
- 4 чешниња лук
- 1 шолја сечкана пиперка
- 1 шолја сечкани компири
- 1 шолја сечкани тиквички
- 2 шолји спанаќ
- 1,5 шолја сечкано сирење
Начин на подготовка:
- Изматете ги јајцата со павлаката за готвење и посолете. Во тава загрејте масло и додадете исечкан кромид, посолете малку и пропржете додека да омекне. Додадете мелено лукче и сечкани пиперки, компири и тиквички. Продолжете со пржење додека зеленчукот не омекне. Зеленчукот прелијте го со 1/2 чаша сирење, па додадете ја смесата со јајцата. Потоа посипете го преостанатото сирење и оставете го на шпорет уште 5 минути. Префрлете се во загреана рерна и печете на 200°C околу 8 минути. Зачинете по вкус.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи