Посна чоко-моко торта: Помеѓу розен кори слоеви неодолив фил со кекс

Посна чоко-моко торта: Помеѓу розен кори слоеви неодолив фил со кекс

Посна чоко-моко торта. Помеѓу розен кори слоеви неодолив фил со кекс.

Состојки:

  • 1 пакување розен кори
  • 500 мл чоколадно соино млеко
  • 550 гр посна мелена плазма
  • 250 гр маргарин посен
  • 200 гр шеќер во прав
  • 400 мл посна слатка павлака

Начин на подготовка:

  1. Маргаринот на собна температура се мати со шеќерот во прав, па се додава чоколадното млеко и мелената плазма.

     

  2. Изматете го шлагот со кисела вода според упатството на кесичката.

     

  3. Намачкајте кора со фил, па со шлаг, па ставете ја следната кора, повторете додека не ги искористите сите состојки, а на крајот премачкајте ја целата торта со шлаг.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text