Посна чоко-моко торта. Помеѓу розен кори слоеви неодолив фил со кекс.
Состојки:
- 1 пакување розен кори
- 500 мл чоколадно соино млеко
- 550 гр посна мелена плазма
- 250 гр маргарин посен
- 200 гр шеќер во прав
- 400 мл посна слатка павлака
Начин на подготовка:
- Маргаринот на собна температура се мати со шеќерот во прав, па се додава чоколадното млеко и мелената плазма.
- Изматете го шлагот со кисела вода според упатството на кесичката.
- Намачкајте кора со фил, па со шлаг, па ставете ја следната кора, повторете додека не ги искористите сите состојки, а на крајот премачкајте ја целата торта со шлаг.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи