Посна манастирска пита. Одличен вкус, освојува на првиот залак.
Состојки за тесто:
- 600 грама брашно
- 15-20 гр квасец
- 1 лажичка шеќер
- 1 лажичка сол
- 50 мл масло
- 350 мл вода
Состојки за фил:
- 300 гр леќа
- 200 гр праз
- 1 главица кромид
- 400 грама шампињони
- масло
- сол
- бибер
- зачинска црвена пиперка
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Валентина“:
https://youtu.be/PWsnV1MEaYE
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи