Пастрмка во бело вино

Пастрмка во бело вино

Пастрмката подготвена на овој начин ќе ве освои, секогаш ќе ја правите по овој рецепт!

Состојки:

  • 1 поголема пастрмка
  • 3 лимони исечкани на парчиња
  • сол
  • бибер
  • 1 лажичка коморач
  • 1 рака магдонос
  • 200 мл бело вино
  • 1 шолја бистра супа
  • лук
  • зачин

Начин на подготовка:

  1. Исечкајте ситно лук, измешајте со малку масло, сок од лимон, зачин и магдонос. Посолете ја пастрмката, наполнете ја со зачини и лимон во сад за печење.
  2. Печете 15 минути на 200 степени па налијте со малку бело вино. За време на печењето залијте ја пастрмката со вино, ставете и малку бистра супа, околу 1 шолја. Печете 20-30 минути.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Рецепт за вистински пица деликатес

Летен појадок кој ќе го правите секој ден

Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат

Палачинки за гурмани

Одлична комбинација: Таљатели со сланина, л

 

 

singlepost_text