Брза пита со туна и јајца.
Состојки:
- 2 пакувања смрзнато лиснато тесто
- 2 конзерви туна
- 8 јајца
- сол
- бибер
- 1 жолчка за глазура
Начин на подготовка:
- Гответе ги јајцата околу 9 минути. Белките исечкајте ги, а жолчките изгмечете ги. Иситнете туна па измешајте ја со јајца. Посолете, побиберете па добро измешајте.
- Развлечете го едното тесто и од него направете кора малку поголема од површината на тепсијата, ставете ја кората во тепсијата и прекријте ја со фил. Од другото тесто направете кора со големина на тепсијата и ставете ја преку филот. Краевите од долната кора спојте ги со горната кора. Испечете и послужете.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи