Брз и вкусен ручек.
Состојки:
- брашно
- компири
- кромид
- млеко
- сланина
- масло
- кашкавал
Начин на подготовка:
- На масло пропржете две лажици брашно, а потоа во тоа постепено додајте млеко. Постојано мешајте за брашното да не изгори. Во сосот додајте кромид и ситно сечкана сланина.
- Компирите исечкајте ги на тенки кругови како за чипс. Намастете тепсија, а потоа наредете компири и прелијте со сос. Преку изрендајте кашкавал и ставете во рерна да се пече на 200 степени. Кога ќе се формира убава кора и кашкавалот ќе се растопи, прекријте со алу фолија и продолжете со печење. Вкупно печете 45 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на Милица Михаиловиќ:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи