Пикантно поховано бело месо – тајната е во зачините, крцкаво и вкусно

Пикантно поховано бело месо – тајната е во зачините, крцкаво и вкусно

За вкусен ручек подгответе поховано бело месо.

Состојки:

  • 400 гр пилешко филе
  • 1/3 лажичка сув ѓумбир
  • 1/2 лажичка димена пиперка
  • 1/2 лажичка лук во прав
  • 1/2 лажица сусам
  • 1/2 лажичка италијански зачин
  • 1 јајце
  • 1 лажичка сол
  • малку бибер
  • 1 лажица брашно
  • презла

Начин на подготовка:

  1. Исечете го месото на шницли, покријте го со фолија и исчукајте го со чекан за месо. Во јајцето додадете ѓумбир, димена пиперка, лук во прав, сусам, италијански зачин, сол и бибер, како и брашно и добро измешајте.

     

  2. Месото се валка во добиената смеса, па во презла, па се пржи на малку масло по 3 минути од секоја страна.

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text