За вкусен ручек подгответе поховано бело месо.
Состојки:
- 400 гр пилешко филе
- 1/3 лажичка сув ѓумбир
- 1/2 лажичка димена пиперка
- 1/2 лажичка лук во прав
- 1/2 лажица сусам
- 1/2 лажичка италијански зачин
- 1 јајце
- 1 лажичка сол
- малку бибер
- 1 лажица брашно
- презла
Начин на подготовка:
- Исечете го месото на шницли, покријте го со фолија и исчукајте го со чекан за месо. Во јајцето додадете ѓумбир, димена пиперка, лук во прав, сусам, италијански зачин, сол и бибер, како и брашно и добро измешајте.
- Месото се валка во добиената смеса, па во презла, па се пржи на малку масло по 3 минути од секоја страна.
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо