Вкусен рецепт за пилешко месо.
Состојки:
- 600 гр пилешко филе
- сол
- 2 јајца
- презла
- бибер
- сусам
- пченкарно брашно
- масло
Начин на подготовка:
- Месото измијте го и исушете го, па исечкајте го на парчиња. Посолете и посипете со малку мелен бибер. Оставете го месото да отстои 15-20 минути.
- Во сад измешајте 5-6 супени лажици презла, исто толку сусам и уште толку пченкарно брашно.
- Можете да користите и пченкарен гриз. Разматете две јајца. Ставете хартија за печење во плех. Претходно загрејте ја рерната на 220 степени.
- Потопете го месото прво во јајца, потоа во смесата за поховање. Добро испоховајте од двете страни и наредете го во плех, со мало растојание. Секое парче посипете го со малку масло, па испечете.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути
Брзо посно предјадење за целото семејство