Недолив чоколаден колач со суво грозје и банани.
Состојки:
- 5 јајца
- 200 гр брашно
- 150 гр шеќер
- 200 гр чоколадо
- 2 банани
- 100 гр суво грозје
- 1 прашок за печиво
- 200 гр путер или маргарин
Начин на подготовка:
- Јајцата разматете ги со шеќер. Чоколадото и путерот растопете ги па разматете и додајте јајца па уште матете. Додајте брашно со прашок за печиво, суво грозје… додајте исечкани банани и сѐ добро изедначете.
- Плехот намастете го па побрашнете го и ставете тесто. Печете на 180-190 степени околу 60 минути.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди