Вкусен ручек кој често ќе го павите!
Состојки:
- 500 гр пилешко месо
- 1 праз
- 400 гр шампињони
- 1 краставица
- 2 моркови
- 100 гр зелка
- 100 гр црвена зелка
- 50 мл соја сос
- масло
- кари
Начин на подготовка:
- Пилешкото, морковите, празот, краставичките исечкајте ги на стапчиња, а шампињоните на листови, зелката на резанки.
- На малку масло пропржете моркови малку да омекнат, додајте праз, краставици и шампињони. Додајте зачини по вкус, сол, бибер, вегета. Динстајте додека зеленчукот и месото не омекнат.
- Пред крај во пилешкото со зеленчук и шампињони додајте зелка и продолжете со динстање. Потоа додајте соја сос, кари и сè добро измешајте. Сè пржете уште 5 минути. Ручекот е готов.
- Како прилог со ова јадење најдобро е да послужите обичен варен ориз.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо