Збогатете ги јадењата со пикантен и кремаст сос од шампињони…
Состојки:
- 300 гр свежи шампињони
- 200 гр кисела павлака
- 1 морков
- 1 пашканат
- 1 главица кромид
- 2-3 чешниња лук
- мелен бибер
- коријандер
- босилек
- свеж магдонос
- ловоров лист
- сол
- 2 дл вода
- 1 лажица густин
- 1 лажица сенф
- масло
Начин на подготовка:
- Исечкајте ги морковот и пашканатот на коцки, па испржете ги, додајте сечкан кромид, бибер и коријандер.
- Кога кромидот ќе добие златно-жолта боја, додајте шампињони сечкани на листови, прелијте со вода и динстајте дваесетина минути.
- Потоа додајте ги останатите состојки. Разматете густин и гответе уште неколку минути.
- Послужете со главно јадење.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт