Сочно и вкусно пилешко месо…
Состојки:
- 500 гр пилешко бело месо
- 100 гр сланина Пекабеско
- малку масло
- 150 гр рендан кашкавал
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Исечкајте го белото месо на тенки парчиња. Пропржете ја на малку масло исечканата сланина и додајте бело месо. Посолете и побиберете по вкус.
- Кога месото ќе биде готово, посипете го со рендан кашкавал. Послужете топло со ориз.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи