Крцкави стапчиња со фета и кашкавал: Нема чекање тестото да нарасне, веднаш испржете во тава

Крцкави стапчиња со фета и кашкавал: Нема чекање тестото да нарасне, веднаш испржете во тава

Крцкави стапчиња со фета и кашкавал: Нема чекање тестото да нарасне, веднаш испржете во тава.

Состојки:

  • 2 јајца
  • 480 гр брашно
  • 1 шолја млеко
  • 1 веза магдонос
  • 150 гр кашкавал
  • 100 гр фета сирење
  • 1 лажичка сол
  • 10 гр сода бикарбона

Начин на подготовка:

  1. Измешајте ги јајцата со рендан кашкавал, фета сирење, млеко, ситно сечкан магдонос и додадете шеќер.
  2. Измешајте ги состојките, потоа додадете брашно, сода бикарбона и сол, па повторно измешајте сè за да добиете тесто. Ако ви е полесно, смесата замесете ја со раце. Кога ќе биде компактно, развлечете со сукало колку што е можно потенко.
  3. Тестото исечете го на тенки ленти долги околу 10 см и пржете ги на загреано масло од двете страни додека не поруменат.

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

singlepost_text