Топол и крцкав леб со лук

Топол и крцкав леб со лук

Топол и крцкав леб со лук…

Состојки:

  • 1 леб
  • 60 гр путер
  • 1 лажица лук во прав
  • 100 гр кашкавал

Состојки за сос од авокадо:

  • 1 авокадо
  • 1/2 главица кромид
  • 3 чешниња лук
  • сок од 1/2 лимон
  • сол

Начин на подготовка:

  1. Растопете путер, па додајте лук во прав. Расечете го лебот и премачкајте го со путер. Покријте го лебот и печете 8-10 минути на 200 степени. Потоа додајте рендано сирење и запечете во рерна уште 15 минути на 200 степени.
  2. Направете сос од авокадо. Извадете го месото од авокадото и изгмечете, додајте ситно сечкан кромид, лук и сок од половина лимон. Посолете по вкус и сервирајте го лебот со сос.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе рецепти прочитајте на Готви.мк:

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Повеќе рецепти за десерти тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

 

singlepost_text