Традиционални малезиски ражничи – „сатај“

Традиционални малезиски ражничи – „сатај“

Традиционални малезиски ражничи – „сатај“.

Состојки:

  • 400 гр пилешко
  • 1 краставица
  • 1 главица кромид
  • 1 чаша јогурт

Состојки за маринада:

  • 4 лажици масло
  • 2 чешниња лук
  • 2 лажички куркума
  • 1 лажичка коријандер во прав
  • 1 лажичка чиа во прав
  • сок од 1 лимон
  • 2 лажички шеќер

Начин на подготовка:

  1. Исечкајте го месото на коцки.
  2. Иситнете ги и измешајте ги состојките за маринада. Премачкајте го месото и маринирајте најмалку шест часа или преку ноќ.
  3. Дрвените стапчиња за ражничи потопете ги во вода па нанижете го месото и испечете на скара.
  4. Послужете ги ражничите со салата од исечкани краставици и кромид прелиени со јогурт.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text