Ако ви се јаде нешто вкусно, а немате многу време за готвење, еве рецепт за вас!
Состојки:
- 6 парчиња леб
- 2 праза
- 50 гр горгонзола
- 6 лажици пасирани домати
- маслиново масло
- 300 гр сувомеснато Пекабеско
Начин на подготовка:
- Белите делови од празот измијте ги, исчистете ги и исечкајте ги на тенки кругови. Кратко продинстајте на тава.
- Лебот накапете го со маслиново масло, намачкајте со домати. На врвот наредете праз, сувомеснато и горгонзола исечкана на коцки и запечете во рерна додека не се растопи.
Добар апетит!
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко