Ражничи со јунешко, сланина и виршли

Ражничи со јунешко, сланина и виршли

Фантастични ражничи кои ќе ги правите постојано!

Состојки:

  • 300 гр јунешко филе
  • 4 парчиња сланина Пекабеско
  • 1 црвена пиперка
  • 1 зелена пиперка
  • 2 главици кромид
  • 2 Пекабеско виршли по вкус
  • 8 шери домати
  • 5 лажици маслиново масло
  • мајчина душица
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Исечете го месото на коцки, а виршлите, пиперките и кромидот на парчиња. 
  2. Нанижете ги состојките на стапчиња. Исечкајте зачински билки и измешајте ги со маслиново масло, сол и бибер. Премачкајте ги ражничите и маринирајте ги во фрижидер околу 3 часа. 
  3. Печете ги ражничите на скара околу 10-12 минути и сервирајте ги украсени со зачински билки, со багет или компир, по желба.

Добар апетит!

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

singlepost_text