Многу вкусен рецепт…
Состојки:
- 250 гр мелено месо
- 1 главица кромид
- 3 чешниња лук
- 1 белка
- сол
- сува мелена пиперка
- мелен бибер
- 2-3 компири
- 1 жолчка
- 1 лажица рендан кашкавал
- сол
Начин на подготовка:
- Во меленото месо додајте сечкан кромид и лук, белка, бибер, зачинска пипер, сол и добро изедначете. Компирите згответе ги, исцедете ги, изгмечете и додајте жолчка, како и рендан кашкавал и сол, добро измешајте. Тепсијата намастете ја со масло.
- Од компирите направете топчиња, обликувајте ги со раце и наредете во плех. Направете на секое топче вдлабнатина со чаша и во тоа ставете ќофте. Премачкајте со масло и печете на 220 степени околу 30 минути. Извадете од рерна па изрендајте кашкавал. Вратете во рерна на уште 5 минути да се растопи.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути