Најдобриот рецепт за телешки котлети – месо кое се топи во уста

Најдобриот рецепт за телешки котлети – месо кое се топи во уста

Најдобриот рецепт за телешки котлети.

Состојки:

  • телешки кременадли
  • сол
  • бибер
  • црвена пипер
  • рузмарин
  • вода
  • фант за гулаш
  • густин

Начин на подготовка:

  1. Зачинете ги кременадлите од двете страни: сол – бибер – пипер – рузмарин. Оставете во фрижидер.
  2. Пропржете ги 10 минути на силен оган од двете страни и префрлете во друга тава со капак, додајте 300-400 мл вода, поклопете и оставете да крчкаат 60 минути на слаб оган. Повремено проверувајте го месото и количината вода.
  3. Подгответе 1 лажичка фант гулаш и паприкаш, 1 лажичка густин и 100-150 мл вода, додајте во тава кога водата речиси ќе зоврие и оставете 10 минути да се соедини.
  4. Ќе добиете сочни телешки кременадли во неодолив сос.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text