Најдобриот рецепт за телешки котлети.
Состојки:
- телешки кременадли
- сол
- бибер
- црвена пипер
- рузмарин
- вода
- фант за гулаш
- густин
Начин на подготовка:
- Зачинете ги кременадлите од двете страни: сол – бибер – пипер – рузмарин. Оставете во фрижидер.
- Пропржете ги 10 минути на силен оган од двете страни и префрлете во друга тава со капак, додајте 300-400 мл вода, поклопете и оставете да крчкаат 60 минути на слаб оган. Повремено проверувајте го месото и количината вода.
- Подгответе 1 лажичка фант гулаш и паприкаш, 1 лажичка густин и 100-150 мл вода, додајте во тава кога водата речиси ќе зоврие и оставете 10 минути да се соедини.
- Ќе добиете сочни телешки кременадли во неодолив сос.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот