Вкусен ручек кој ќе го обожавате!
Состојки:
- 2 јајца
- 200 мл јогурт
- 150-200 гр пченкарно брашно
- 100 гр бело брашно
- 50 мл масло
- 10 гр квасец
- 1/2 прашок за печиво
- 1 веза млад кромид
- 200-250 гр мелено месо
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Кромидот исечкајте го и пропржете го на масло, додајте месо и малку динстајте. Додајте сол и бибер. Разматете јајца со миксер, додајте пченкарно брашно и бело измешано со прашок за печиво. Додајте јогурт, половина од сирењето и мелено месо. Оставете и малку месо. Измешајте.
- Ставете во намастен плех 30х20 см. Од горе издробете го остатокот од сирењето и распоредете го остатокот од месото. Печете на 220 степени околу 45-50 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи