Компир со кашкавал

Компир со кашкавал

Вкусно јадење кое ќе го обожавате.

Состојки:

  • 600 гр компир
  • кашкавал
  • 200 мл јогурт
  • 100 мл млеко
  • бибер
  • сол
  • 4 чешниња лук
  • 3 јајца
  • 1 јајце за прелив
  • 30 мл масло

Начин на подготовка:

  1. Компирот згответе го во лушпа. Јајцата сварете ги, а во чинија скршете едно јајце, додајте јогурт и млеко, малку рендан кашкавал и масло. Се изедначете. Тепсијата намастете ја со масло, отстранете ги лушпите од компирите, па исечкајте ги на кругови и наредете половина од вкупната количина. 
  2. Посолете и побиберете. Преку наредете кругови исечкани јајца, наредете кашкавал и завршете повторно со кругови компири. Прелијте со подготвениот прелив и на крај малку рендан кашкавал. Печете на 210 степени 50 минути.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Посно: Палачинки без зејтин

Палачинки за 3 минути

Палачинки со мед и ореви

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Палачинки на кои не можете да им одолеете

Џиновска блага палачинка

singlepost_text