Чоколадна торта која се топи во уста.
Состојки:
- 150 мелени чоколадни бисквити
- 90 гр растопен путер
- 100 гр млечна чоколада или за готвење
- 250 гр крем сирење
- какао за декорација
Начин на подготовка:
- Мелениот бисквит измешајте го со растопениот путер и притиснете го на дното на калапот и по рабовите.
- Чоколадото растопете го во микробранова печка и измешајте го со крем сирењето.
- Мешајте со жица за матење додека смесата не се изедначи. Со филот прелијте ги бисквитите.
- Ставете во фрижидер да стегне, а пред послужување посипете со какао.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути