Мусака со пилешко – брза подготовка.
Состојки:
- 2 парчиња пилешко филе, исечкано на коцки
- 2 јајца
- 100 мл павлака за готвење
- оригано
- кари
- бибер
- сол
- 1-2 компири
- магдонос
- маслиново масло
Начин на подготовка:
- Исечкајте го месото на коцки, посолете и наредете во огноотпорна тепсија.
- Разматете јајца и павлака за готвење, па додајте зачини. Прелијте преку месото, па ставете и малку маслиново масло. Потоа наредете компири на кругови и исечкан магдонос, па запечете на 200 степени околу 20 минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи