Вкусни какао колачиња за десерт…
Состојки:
- 250 гр чајни колачиња
- 35 гр какао
- 100 гр кокосово брашно
- 400 мл кондензирано слатко млеко
Начин на подготовка:
- Во блендер иситнете бисквити. Измешајте со какао во прав и половина од кокосовото брашно.
- Во сувата смеса додајте млеко додека не добиете леплива смеса.
- Од смесата направете топчиња и извалкајте ги во кокосово брашно. Пред послужување, изладете ги во фрижидер барем 30 минути.
Уживајте!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт