Идеја за вкусен ручек…
Состојки:
- 800 гр пилешки гради
- 400 гр шампињони
- 2 лажици брашно
- 500 мл млеко
- 150 гр кашкавал
- 30 гр путер
- сол
- бибер
- магдонос
- маслиново масло
Начин на подготовка:
- Посолете и побиберете ги пилешките гради, додадете маслиново масло.
- Пржете ги во загреана тава 2 минути на средна температура од двете страни.
- Извадете ги и во истото тавче пропржете ги печурките со 30 грама путер.
- Посолете и пржете 5 минути на средна температура.
- Додадете брашно, пржете 1 минута на тивок оган.
- Додадете млеко и динстајте 3 минути.
- Зачинете со бибер и магдонос.
- Додадете 100 грама рендан кашкавал и тргнете го од оган.
- Во сад ставете дел од приготвениот сос.
- Наредете ги пилешките гради и прелијте ги со преостанатиот сос од печурки.
- Посипете со 50 грама рендан кашкавал.
- Се пече во загреана рерна на 200 степени 15 минути.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи