Одличен ручек за целото семејство!
Состојки:
- 600 гр мелено јунешко
- 150 гр кашкавал
- 80 гр сува сланина Пекабеско
- малку средина од леб
- 1 јајце
- 1 чаша кисела вода
- сол
- бибер
- масло за пржење
Начин на подготовка:
- Кашкавалот и сланината исечкајте ги на коцки. Средината од леб потопете ја во кисела вода, оставете малку да отстои, па исцедете. Меленото месо соединете го со сланина, разматено јајце, кашкавал и леб, посолете, побиберете и добро измешајте.
- Рацете навлажнете ги со кисела вода, па од мешавината правете округли шницли, спуштајте ги во загреано масло и пржете ги. Готовите шницли вадете ги и редете ги на чинија. Околу нив ставете исчистен, измиен и исечкан кромид, па послужете.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо