Одличен прилог за секое јадење!
Состојки:
- 450 гр шампињони
- 3 лажици путер
- сол
- бибер
- 2 чешниња лук
- 1 лажичка свежи листови темјан
Начин на подготовка:
- Во голема тава растопете путер на умерена температура.
- Додајте шампињони кои претходно сте ги исчистиле и чии дршки сте ги скратиле. Посолете и побиберете по желба. Печете ги шампињоните околу 5 минути.
- Свртете ги шампињоните од другата страна и оставете ги термички да се обработат уште пет минути.
- На крајот од печењето во тавата додајте ситно сечкан лук и темјан и заедно измешајте. Послужете топло.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи